tisdag 30 juni 2009

Semester

Nu drar gubben Karlsson å gubben Johansson till Mallis och ja...jag behöver nog inte säga så mycket mer. Uppdatering kan ske. Hasta la vista!

Ni kan ju hålla tillgodo med den här videon från Riga så länge...

måndag 29 juni 2009

Easy Kit

Easy Kit lärde jag känna redan i september förra året. Dem är ett återkommande band på båten och får ofta kompa stjärnartisterna eftersom dem är så grymt duktiga musiker. Dem är alltid så himla trevliga och det är alltid lika kul att ha dem ombord. Hoppas vi ses snart igen!
Dem ska försöka se hårda ut och jag försöker hålla tillbaka min entusiasm

Kryssningschef? eller?...

Inga ord sagda, men inatt fick jag kryssningchefen Benny Perssons sökare eftersom han gick av i Mariehamn, så idag morse fick jag göra en livbåtsövning och har svarat på hans sökare under flertalet gånger...Är jag kryssningschef nu då? Mitt sista pass och allt...inga ord sagda...
-Och så knäpp översta knappen, det ser förjävligt ut!

söndag 28 juni 2009

Mycket trolleri

Innan den magiska showen

Enda sedan jag klev på den 19.e juni så har Henrik Rosenqvist, en trollkarl, varit ombord. En jättetrevlig kille som jag träffade redan i januari när han var här på båten och jobbade. Vi har hängt en del denna veckan och igår var vi ute och prövade på nattlivet. Jag hade som förhoppning att Henrik skulle kunna trolla fram två lesbiska blondiner till vår efterfest...men det sket sig!

En kryssning kvar...

Tiden flyger iväg här på båten, men nu börjar man känna sig lite trött i kroppen. Det känns att man jobbat nio dagar i rad och utan att kliva av båten en enda gång, förutom i Riga.

Igår blev jag väckt av Kryssningschefen som berättade att lektjejerna Sussie och Erika hade blivit kvar i Mariehamn. Dem hade gått av båten på morgonen och missat att det var nya avgångstider, så då fick jag hoppa in som lekfarbror och ha teckningstävling med barnen. Jag funderade länge på teman, bl a tyska porrskådisar, andra världskriget och hasch-illusioner, men bestämde mig tillslut för "fantasi slott".
Sussie och Erika kommer att få höra det här så länge jag finns kvar på båten. Ett smakprov på ett av mina utrop:
-... och klockan halv åtta är det minidisco tillsammans med lektjejerna inne i Club 7, och Erika och Sussie kommer att finnas på plats redan 2 minuter innan dem drar igång...

Igår hade jag soft music evening igen och det är skitkul. Nu har vi kopplat in så jag spelar bakgrunderna direkt från min dator som jag sköter själv på scenen, och igår satt jag i över en timme eftersom folk kom fram och önskade massa låtar. Jag har som standard att alltid avsluta med Elvis American triology.

Nu ska jag räkna pengar med casinot, Casssingh!!!

fredag 26 juni 2009

Härligt!

Äntligen har mitt förslag gått igenom. Jag har framfört en egen programpunkt som troligtvis kommer heta soft music evening, där jag kommer sjunga lugna låtar inne i puben mellan ca 22-23. Jag kommer ha olika teman och just nu är det Elvis lovesongs. Kommer även snickra ihop ett country set senare. Jag gjorde ett improviserat test/soundtrack igår kväll vilket blev så bejublat och uppskattat så jag fick köra i 30 min. Kryssningschefen Benny tyckte det var klockrent och vi börjar redan ikväll. Kul som fan!
Idag kom jag på att jag inte varit av båten på en vecka...så imorgon blir det nog en promenad.
Trevlig Fredag alla ni som är lediga och heja på Sverige!

onsdag 24 juni 2009

Tobbe Trollkarl

Nu har vi haft Tobbe Trollkarl ombord som har trollat för våra gäster. Verkligen en jättetrevlig kille, och efter att han hade kört sin show så spelade vi pingis och drack öl tillsammans med några andra kollegor.
Tobbe och kryssningsvärden

Som vikarierande kryssningschef har vi haft Jörgen, en rolig kille som jobbar som stå-upp-komiker i vanliga fall men som har ett förflutet som kryssningsvärd på båten. Som vi sa Jörgen; Thank you mother fucker!


Kryssningschefen och kryssningsvärden

tisdag 23 juni 2009

Full fart

Dagarna springer iväg och jag har nog aldrig kännt mig så effektiv någon gång tidigare, men jag gillar det. Man har att göra hela tiden och när man inte har nåt att göra så äter man eller tränar. Jag har därför fått "göra slut" med min allra bästa hobby, nämligen- Sova middag! men jag hoppas vi hittar tillbaka till varandra igen när tiden känns rätt, men just nu går det bara inte...

Imorgon har jag min första övning 08.30, och om jag missar den, ja då får jag sparken! Så håll tummarna nu...

söndag 21 juni 2009

En saxig Riga-kryssning

I fredags på midsommarafton mönstrade jag på båten som kryssningsvärd och min första resa skulle komma att bli till Riga.
Det kändes jättebra att vara tillbaka på båten igen även om jag denna gång var iklädd uniform och lite mer nervös än i vanliga fall, men det var positiv nervositet och jag var otroligt taggad för mitt nya jobb. Hela Riga-kryssen gick bra och jag fick beröm av gästerna som bl.a. tyckte att jag minsann var den bästa kryssningsvärd som dem har varit med om(yeah right! kiss ass)… jag tog givetvis åt mig av berömmet och kommer naturligtvis sprida detta vidare imorgon när en viss okänd kille vid namn Per Nyberg kliver på båten.

Jag trivs alldeles utmärkt och det är en riktigt skön jargong mellan alla oss som jobbar här, och redan nu känns det som att jag har kommit in i jobbet och även om det förstås finns mycket mer att lära så är jag på god väg.
En kul grej som hände när jag var uppe och gästade bandet Good Time Rollers, som för övrigt är riktigt duktiga musiker, var att jag kom av mig helt när saxofonkillen drog av det snyggaste saxofon-solot ever när jag sjöng Always on my mind. Jag stod bara och tittade och njöt när en av killarna knackade mig på axeln - Du skulle börjat sjunga där, Andreas. Ja, Sånt kan bara hända live och jag älskar det!

Nu ska jag pussla ihop min alldeles egna musikfrågesport till imorgon, där jag kommer sjunga lite goa låtar som jag sedan ställer frågor på. Det blir la sköj!

torsdag 18 juni 2009

Cover Of The Rolling Stone

Om man inte har någon annan att sjunga med får man väl sjunga tillsammans med sig själv... Schizofren? Jag?!

onsdag 17 juni 2009

Vilken j-vla svensexa!

Har nyligen kommit hem efter en mysig kväll på stan. Har varit och käkat och kollat på bio med Molle.
Men innan jag berättar mer om vår lilla dejt måste jag bara berätta om en incident som hände i tunnelbanan...har nog aldrig hoppat så högt av rädsla någonsin. Precis när jag skulle gå igenom spärrarna på T-centralen hörde jag världens vrål varpå jag flyger in i personen framför mig. Det visade sig bara vara en gubbe som nyste, men det var ta mig fan den högsta nysningen i världshistorien. Jag kollade oroligt bakåt som om jag precis varit med om 9/11, varpå gubben svarade med en enkel axelryckning... Prosit då gubbjävel!
När chocken hade lagt sig mötte jag upp Molle och vi gick och käkade på nån pub på medborgarplatsen(som jag glömt namnet på för maten var ändå inte god, men det var ölen)

Filmen "Baksmällan" kan ha varit den roligaste komedin sedan "Dum och Dummare". Vi skrattade oss igenom hela filmen och för första gången applåderade publiken efteråt, ett helt okej betyg.
Den handlar om ett gäng killar som ska ta med sin kompis, som ska gifta sig, till Las Vegas för en sista utekväll... jag kan bara säga: Gå och se den!

Och Molle, vänta bara tills du gifter dig för nu har jag några riktigt sköna idéer...Moohaahaaha!!!(elakt skratt för er som inte förstod)

tisdag 16 juni 2009

Avkopplad i hemstaden

Nu har jag kommit hem till lägenheten i Stockholm efter en lillsemester hemma i Trollhättan. Det har varit blött, både efter regn och alkohol, men de båda sakerna hör väl till semesterns glada dagar antar jag. Solen började titta fram under gårdagen så då passade jag på att ligga i mammas trädgård med min allra bästa vän. En vän som slickar en i ansiktet när man kommer hem, å det är fan inte många vänner som gör det...
Två goa gubbar, den ene lite hårigare än den andre



Ikväll lyssnar jag på Beach Boys, dricker rosé och kollar på Desperate Housewives...hmm... jag vet vad ni tänker nu, men jag gillar fortfarande tjejer så var inte oroliga.

fredag 12 juni 2009

Raindrops keep falling on my head

Jag citerar Orup; Jag har hört på radion idag att vi har solsken över hela vår stad, men det låter väldigt underligt, för jag har bara regn hos mig.
Som en figur i en tecknad film förföljer mig dessa regnmoln vart fan jag än går. Det är nu man ska vara inne och ligga och mysa framför en bra film, men jag är alldeles för rastlös för det så jag ska trotsa det här förbannade vädret och gå ut...i kalsonger. Nej det ska jag inte, men jag ska gå ut iallafall.
Ikväll ska jag spöa farsan å Marita i bowling, och den ökände Thomas "T2" Johansson ska tydligen med också...Vilket ljugargäng! Då behöver man nog ingen sol idag trots allt.

See ya! Don't wanna be ya!

onsdag 10 juni 2009

tisdag 9 juni 2009

Äntligen...

fick jag den efterlängtade nyckeln till tvättstugan, och nu har jag tvättat, fast torktumlaren var trasig så nu hänger det kalsonger i hela lägenheten...ser rätt coolt ut faktiskt, ungefär som någonting hon den där konstiga käringen i Äntligen hemma skulle komma på.
Imorgon ska jag gå och provträna på ett gym som jag var å kolla på förra veckan, för att se om jag ska bli medlem. Har tydligen blivit uppringd av någon Maria som är personlig tränare där. Hon ville snacka om priser på årskort...hhmm, nog ska vi snacka alltid Maria...nog ska vi snacka..
Nä, nu ska jag klättra upp i min loftsäng och titta på kalsongerna, då lär jag ju somna.
God natt!

måndag 8 juni 2009

En hyllning till The Boss

Har suttit och lekt lite med studion idag och klippt ihop ett litet medley där jag sjunger Bruce Springsteen-låtar, håll till godo.

Bruce Springsteen

"Sing Stockholm, sing!"


Äntligen fick jag chansen att se honom, och äntligen fick jag chansen att känna den magiska känslan som jag väntat så länge på, och igår stod han där på ett fullsatt Stadion som uppenbarelsen själv... Bruce "the Boss" Springsteen!

Min gamle kollega Per hade fått tag i en extra biljett och tilsammans med honom och hans två svågrar entrade vi arenan tilsammans med 34 000 andra entusiastiska fans. Vi hamnade någonstans i mitten av publiken, men det kändes som att alla platser var bra platser. Alla var glada och det var en fantastisk folkfest...
Jag trodde jag kunde dra paraleller till Sha-Booms konsert på Liseberg 1988, men det kunde jag inte... Det här var för bra, och Brucan var verkligen på G, skojade med publiken, plockade in önskemål på låtar och det syntes på honom att han gillade det han gjorde, och det inspirerade mig enormt.

Jag fick nästan höra alla mina favoriter; Born to run, the River, Jungleland, Dancing in the dark och Badlands för att nämna några. Det starkaste var nog ändå hans snack innan Fade away, om relationer och om det är någon i publiken som nån gång känt hur kärleken till ens partner bara glider iväg utan att man kan göra något åt det...jag fick en klump i halsen.

Han fortsatte att ösa på och det var vid extra numren som Stadion kokade som mest. Det fina vädret höjde givetvis pulsen på oss i publiken och mot slutet av den 3 timmar långa konserten blev det lite kallare, men samtidigt var det ingen som hann med eller ens tänka på att frysa med tanke på den värme som The Boss öste ut.

Ja, jag är lyrisk. Tack Bruce, tack som fan!

lördag 6 juni 2009

En inspelning av mig

Här kommer ett litet smakprov på en av låtarna som jag spelat in i min studio. Låten heter If not you och spelades in på 70-talet av Dr. Hook, och är en av mina favoritlåtar.

OBS! filen blev tydligen kraftigt komprimerad därav det något burkiga ljudet.

Du gamla du fria...

Det var en riktigt trevlig, men lång dag igår... Vi åkte från Stockholm vid 12 på dagen och kom hem 3 på natten, men vi åkte i alla fall gött. I ett rymdskepp med skinnfåtöljer, discolampor och dvd spelare i taket. Nice!

I Kristinehamn var det "cykelns dag" och vi uppträdde precis vid vattnet(tror det ligger nörd/öst om Vänern...) hursomhelst var det väldigt fint, och publiken på ca 2500 verkade nöjda också. Själv tyckte jag att jag var väldigt rolig när jag avslutade vårt eftersnack med; "...och så glöm nu inte att använda cykelhjälm" Prettovarning!
På hemvägen berättade vi roliga och riktigt snuskiga historier, och tänk er själva 6 st trötta halvt omogna showartister i ett rymdskepp...ingen hög nivå där inte!

Glad nationaldag på er alla svenskar och alla ni danskar som önskat ni vore svenskar efter matchen ikväll...Shit! det kommer jag få äta upp.


Bilden är lite suddig men man kan se att Anna är glad för hon gör "peace-tecknet", vår tekniker Daniel sover...

fredag 5 juni 2009

En liten reunion

Om en liten stund drar jag iväg på gig i Kristinehamn med gamla Wallmansgänget från båten. Vi kommer åka bil och jag kan tänka mig att det kommer bli ett gött tjat i den bilen. En liten road trip i glada vänners lag en regnig dag som denna.

Fast det är ju en väldigt speciell dag idag som jag firar mycket mer än morgondagen(tycker denna dag borde vara röd istället…) Jag firar denna dag med pappa, farfar, Bosse Ringholm, Bosse Larsson och framför allt the Bo(ss) som spelar i Stockholm idag!
Grattis på namnsdagen Bo!

torsdag 4 juni 2009

Look who's back!

Okej, Jag vill vara ärlig mot er… De senaste månaderna har varit de jobbigaste i mitt liv och det finns nog ingen mer än jag själv som kan veta hur riktigt jävligt det har känts. Jag har mått så fruktansvärt dåligt och jag önskar inte ens att min värsta fiende ska få gå igenom det som jag har gjort.

På ytan har det kanske inte märkts så tydligt eftersom jag oftast är en glad och positiv människa, och som på ett sätt känner mig skyldig att sprida positiv energi till min omgivning. Utan att verka för djup så kan man säga att jag ser det som min uppgift här i världen, både på och utanför scenen. Men inombords har det funnits och finns till stor del fortfarande en sorg som gör så fruktansvärt ont.
Jag vet i denna stund inte om jag gör det rätta genom att dela med mig av det här men samtidigt känner jag att jag vill lätta mitt hjärta.
Jag har gjort ett avslut med den person som betytt mest för mig, min allra bästa vän som jag delat så många fina minnen tillsammans med. En person som jag älskat och sett upp till mer än någon annan. Vi växte ifrån varandra, men Du kommer fortfarande ha den största platsen i mitt hjärta…

Man är skyldig sig själv att må bra, men jag känner en lika stor skyldighet mot mina nära och kära och dem som älskar mig. Det är också lite därför som jag skriver det här för att jag har kommit fram till att jag vill vara lycklig eller rättare sagt tacksam, och allt börjar hos mig själv och det börjar Nu!

Hoppas ni vill vara med, för nu börjar min nya resa på alldeles egna ben…

The show must go on!